Viridian Solar lanceert initiatief voor het planten van bomen

30 november 2020
Viridian Solar kondigde eerder het Fusion Forest programma aan, een initiatief om het CO2-gehalte in de atmosfeer te verlagen en tegelijkertijd natuurlijke ecosystemen te herstellen. Voor elk Clearline fusion-zonnepaneel dat wordt gekocht na de startdatum van 1 juli 2020, plant het bedrijf een boom.

Een samenwerking met Eden Reforestation Projects zorgt ervoor dat inheemse bomen worden geplant in Nepal, Mozambique, Haïti, Madagaskar en Indonesië, terwijl dichter bij huis het bedrijf een samenwerking aangaat met Trees for Life, een liefdadigheidsinstelling gevestigd in Findhorn, die werkt aan het herstel van het Caledonische Woud.

Om de lancering van het plan te markeren, werden drie inheemse zilverberken (Betula pendula; ook wel ruwe berk) geplant bij het hoofdkantoor van Viridian Solar in de omgeving van Cambridge.

Stuart Elmes, CEO bij Viridian Solar verklaart:

‘’Het is geweldig om samen te werken met fantastische goede doelen die zulk belangrijk en urgent werk verrichten. Indien goed uitgevoerd kan herbebossing leefgebieden voor wilde dieren verbeteren, bodemerosie voorkomen, armoede verminderen en CO2 uit de atmosfeer halen. We kijken er erg naar uit om te zien hoe klanten reageren op deze eenvoudige en krachtige propositie. Van een huiseigenaar die veertien zonnepanelen op zijn huis laat installeren tot een woningbouwbedrijf dat solar PV specificeert voor duizenden nieuwe woningen per jaar, we hopen dat de mogelijkheid om de milieuvoordelen van zonne-energie op deze wijze te verdubbelen echt aantrekkelijk zal zijn voor klanten van welke omvang dan ook.’’

Viridian zonnepanelen: duurzaam, innovatief, hoog rendement en een verrijking voor ieder dak

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×