Waarom natuurleien op uw hellend dak?

02 oktober 2020
Vanuit de markt komt steeds vaker de vraag naar voren: Waarom zou ik natuurleien toepassen op mijn hellend dak? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag hebben wij verschillende eigenschappen van alternatieve dakbedekking naast elkaar gelegd.

Geologisch gezien kan men leisteen omschrijven als een compact, zeer fijn kristallijn gesteente dat wordt gekarakteriseerd door een uitstekende splijtbaarheid. Het gesteente vormt zich gedurende bepaalde geologische processen en onder verhoogde temperatuur en druk uit een ander, ouder gesteente. Dit zijn afzettingen van klei en zeer fijnkorrelig zand. Een natuurlei is geschikt voor alle denkbare toepassingen. Van oudsher worden natuurleien gebruikt op bijzondere en belangrijke gebouwen als dakbedekking.

Voordelen van een natuurlei:

  • Kleurvast
  • Bestand tegen alle weersinvloeden
  • Onbrandbaar
  • Onderhoudsvrij
  • Duurzaam
  • Circulair
  • Minimale levensduur van 80 jaar

Waarom natuurleien op uw hellend dak?

Om antwoord te geven op bovenstaande vragen, hebben wij in onderstaande tabel een aantal eigenschappen van verschillende soorten dakbdekkingen weergegeven die van belang kunnen zijn bij de keuze van uw dakbedekking.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor diverse toepassingen. De keuze is mede afhankelijk van de gewenste uitstraling van het project. Bij het kiezen van dakbedekking is het belangrijk niet alleen te kijken naar prijs, maar ook naar de eigenschappen, levensduur en onderhoud. Op deze manier kunt u goed bepalen welk soort dakbedekking het meest geschikt is voor uw toepassing.

Natuurleien hebben de naam exclusief en duur te zijn. Ze zijn echter beschikbaar voor elk budget. De aanschafprijs ligt weliswaar wat hoger dan de andere dakbedekkingen, daar staat echter tegenover de veel langere levensduur en het minimale onderhoud. Voor de lange termijn zijn natuurleien dan ook de beste keus.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Maak een afspraak in onze showroom

Contact