Wat kan je allemaal met leisteen?

Leisteen wordt van oudsher gebruikt op belangrijke gebouwen in Nederland. Het is zelfs bekend dat ook de Romeinen af en toe leien als dakbedekking gebruikten. Tegenwoordig is leisteen in de nieuwbouwsector erg populair als gevelbekleding. Maar wat kan ik allemaal met leisteen?

Dakleien

Zoals genoemd zijn dakleien de bekende toepassing van leisteen. De selectie van de voor uw dakbedekking geschikte natuurleien begint al bij de groeves. In nauwe samenwerking met ons bedrijf wordt de leisteen kritisch geselecteerd op onder andere dikte, maatvastheid en kwaliteit. Dakleien worden in verschillende dekkingswijzen toegepast. Wij adviseren u welke dekkingswijze het beste bij uw project past. Voor zowel nieuwbouw als restauratie en renovatie van gebouwen en monumentale panden zoals kerken, kloosters en kastelen, kunnen wij aan alle wensen voldoen.

Gevelleien

Leisteen is in de nieuwbouwsector erg populair als gevelbekleding. Zowel gevels als daken met natuurleien kunnen doorlopen zonder onderbreking. Onze natuurleien zijn uitermate geschikt als gevelbekleding, waarbij meerdere dekkingswijzen mogelijk zijn, Tegenwoordig maakt men gevels met verschillende gekleurde leien. Hierdoor creëert u naast een duurzame gevel een levendige uitstraling.

Leisteen metselbokken

Dankzij de robuuste materialen uit de groeves waarmee wij samenwerken, kunnen wij u leistenen metselblokken aanbieden. Het materiaal is verkrijgbaar in vele prachtige kleuren. Door de natuurlijk voorkomende aders en kleurnuances is het effect van het materiaal zo mogelijk nog mooier.

Flagstones

Flagstones brengen een stukje pure natuur (terug) in uw omgeving. Back to nature, waar rust, sfeer en elegantie de ruimte krijgen dankzij het gebruik van duurzaam leisteen. Deze natuurlijk gekloofde natuurstenen in de vorm van ene plaat of tegel,, kenmerken zich door verschillen in vorm, dikte, structuur en grootte.

Vloeren

Door de uitmuntende kwaliteit, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, is leisteen erg populair voor de toepassing van vloeren. Dankzij de vele formaten, kleurmogelijkheden en oppervlaktebewerkingen is deze natuursteen geschikt voor zowel de inrichting van woonhuizen als zakelijke en particuliere projecten.

Split

Split heet ook wel breuksteen en ontstaat door het splijten (breken) van grote brokken leisteen die gewonnen worden uit de leisteengroeven in gebergten (lees hier het artikel: hoe wordt leisteen gewonnen).
Het breken veroorzaakt de kenmerkende hoekige vormen, waardoor split minder beweegt als het eenmaal gelegd is. Daarom is split perfect voor opritten en bijvoorbeeld tuinpaden.

Vele toepassingen

Naast de hierboven genoemde toepassingen zien wij leisteen steeds vaker gebruikt worden in bijvoorbeeld restaurants als borden of decoratie. Een andere toepassing zijn leistenen onderzetters of bijvoorbeeld een klok.

Kortom, de toepassingen voor leisteen zijn eindeloos.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact