• Restauratie

Abdij Sion Diepenveen

Diepenveen, Overijssel
Restauratie van het natuurleien dak van de Abdij Sion te Diepenveen. Het bestaande natuurleien dak is vervangen door Penrhyn leien afkomstig uit Wales en geleverd door Lei Import B.V. Het dak kan er minimaal 100 jaar tegen.

Historie

Abdij Sion was een cisterciënzer abdij in Diepenveen, op een grondgebied van 58 hectare. Het kloostercomplex werd gebouwd met hulp van de Deventer industriëlen Van der Lande en Ankersmit en werd rond 1900 betrokken. In 1935 werd het klooster een abdij: het enige cisterciënzer klooster boven de grote rivieren, inmiddels uitgeroepen tot Rijksmonument.

De gebouwen in Diepenveen werden verkocht aan de stichting Nieuw Sion, die de plek wil behouden als plaats van God. De plek mag nu weer ‘klooster’ heten, vandaar dat we de toekomst in zijn gegaan als: klooster Nieuw Sion.

De stichting Nieuw Sion heeft ervoor gekozen om het dak te restaureren met de Penrhyn natuurleien.

Penrhyn

Penrhyn is een paarse, van donkerpaars-grijs tot roodachtige, lei afkomstig uit de Welsh Slate groeve in Engeland. De leisteen leent zich perfect voor dakbedekking en gevelbekleding.
Verkrijgbaar in een drietal diktes: Capital, County en Celtic.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Overijssel
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Penrhyn Natuurleien

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×