• Nieuwbouw

Appartementengebouw

St. Amandsberg, Oost-Vlaanderen, België
Appartementengebouw in Sint Amandsberg te België is getransformeerd tot een prachtig complex. Mede dankzij de bonte Warista Silver Black en Warista West country leien in combinatie met de houten gevelbekleding.

Ontwerp

De meergezinswoning bestaat uit een L-vormig volume met een brede en smalle vleugel dat zich situeert op zone A. De brede vleugel bevindt zich aan de Thomas Edisonstraat, en omvat het merendeel van de appartementen. De smallere vleugel ent zich op het achterliggende gebied, en maakt de connectie tussen het volume vooraan, en de ééngezinswoningen achteraan.
De L-vorm creert zo een ‘groen plein’ tussen de gebouwen, dat openbaar is en de connectie maakt tussen de Biest en het achterliggende groengebied.

Het volume omschrijft een duidelijke stapeling van lagen, waartussen zich de wooneenheden bevinden. Architectenbureau A154 omschreef het ontwerpproces, klik hier voor meer informatie.

Warista natuurleien

De Warista natuurleien, afkomstig uit Zuid-Afrika, zijn erg populair bij architecten. De leien kunnen enkel worden toegepast als gevelbekleding. Zo zijn gevels zonder onderbreking uit te voeren met natuurleien, waarbij meerdere dekkingswijze mogelijk zijn.

Architecten kijken in hun ontwerpproces vaak naar bijzonder gekleurde leien zoals grijs, groen of multicolor. Hierdoor creëert u naast een duurzame gevel ook een levendige uitstraling. Bij het appartementencomplex in Sint Amandsberg heeft men gekozen voor de Warista Silver Black in combinatie met de Warista West Country natuurleien.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Oost-Vlaanderen, België
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Warista natuurleien

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×