• Nieuwbouw

Basisschool Het Volle Leven Den Haag

Den Haag, Zuid-Holland
Nieuwbouwproject basisschool Het Volle Leven in Den Haag. Voor dit project leverde Lei Import de kleurrijke natuurlei Dynois 32.

Ontdekken, ontmoeten en ontwikkelen zijn de thema’s waarop het ontwerp van HVE Architecten voor openbare basisschool Het Volle Leven is gebaseerd. De ruimtelijkheid van het schoolgebouw prikkelt de nieuwsgierigheid en verwondering van de kinderen. Door de gekozen vorm en het materiaalgebruik is het gebouw volledig in harmonie met de groene omgeving. De unieke ligging van de school tussen de bomen maakt het mogelijk, dat ‘het volle leven’ rondom het gebouw bij het onderwijs wordt betrokken.

Leren tussen de bomen

Schoolgebouw en natuur zijn geïntegreerd door de trapsgewijze opbouw van het volume met groene daken. Vanaf het schoolplein loopt de buitentrap naar het terras op de eerste verdieping waar een grote boom door het trapgat in het dak heen steekt. Tot slot bevindt zich op de tweede verdieping een schitterend buitenlokaal tussen de bomen.

Open structuur en natuurlijke materialen

Behoud van de bestaande bomen was aanleiding om de verschillende verdiepingen drie graden ten opzichte van elkaar te draaien. Hierdoor is basisschool Het Volle Leven geen doosvormig volume, maar een open structuur met sterke horizontale lijnen. De leien benadrukken de horizontale lijnen van de borstweringen. Een mooi contrast met de verticale lijnen van de boomstammen. De textuur van de leien sluit bovendien goed aan bij de ruwheid van de boomschors. Ook de zwarte baksteen heeft een natuurlijke uitstraling.

Het schoolgebouw met 21 groepsruimten is compact en efficiënt georganiseerd en spaarzaam in energiegebruik en onderhoud op lange termijn. Door het volume als het ware uit te hollen ontstaan er ruimtelijke en visuele relaties tussen de verschillende verdiepingen, leerpleinen en clusters. Het daglicht dringt via het atrium diep in het gebouw door. Bijzondere ruimten zijn de muziekkamer en de bibliotheek met tapijt op de grond zodat de kinderen lekker liggend kunnen lezen.

Neem contact op
  • Soort project: Nieuwbouw
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zuid-Holland
  • Dekkingswijze: -
  • Leisteen: Dynois 32 Multicolor

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×