• Restauratie

Klooster Rooi Harten

Tilburg, Noord-Brabant
Het monumentaal pand 'Het Klooster Rooi Harten' te Tilburg is onlangs gerestaureerd. Hoofdmoot van de werkzaamheden was de vervanging van alle leien op het dak van het tussen 1896 en 1899 gebouwde kloostercomplex. Herstelling van het dak was van groot belang.

Hegeraat Leidekkersbedrijf heeft een nieuw leiendak aangebracht en diverse lood- en zinkwerkzaamheden uitgevoerd. Het dak van het middenrisaliet is voorzien van leien met zogenaamde ”lamme oren”. Het klooster is in ere hersteld en ziet er nu weer schitterend uit.

Het in 2009 verlaten kloostercomplex, gebouwd in 1890, is het oude missiehuis van de Missionarissen van het Heilig Hart. De ”Missionaires du Sacre Coeur” vinden hun oorsprong in het jaar 1854 in het stadje Issoudun te Frankrijk. Het hoofddoel van de congregatie was het opvoeden en opleiden van de jeugd tot zendelingen. Het Missiehuis is ontworpen in een menstijl van neogotiek en neorenaissance gecombineerd met dakdetails in chaletstijl. Het complex bestaat nu uit een hoofdgebouw, ingericht met studieruimten en slaapvertrekken en een kapel.

Het Missiehuis wordt in de toekomst een verzamelkantoor voor diverse bedrijven, kunstgalerij/uitleen met horecafaciliteit alsmede wordt het oude gebruik hersteld door een studiehuis te creëren door studenten voor scholieren.

Penrhyn natuurleien

Het klooster Rooi Harten is voorzien van Penrhyn natuurleien. Penrhyn is een paarse, van donkerpaars-grijs tot roodachtige, lei afkomstig uit de Welsh Slate groeve in Engeland. De leisteen leent zich perfect voor dakbedekking en gevelbekleding. Verkrijgbaar in een drietal diktes: Capital, County en Celtic.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Noord-Brabant
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Penrhyn

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×