• Restauratie

Monumentaal pand

Nijmegen, Gelderland
Het dak van dit imposant monumentaal pand in Nijmegen is in ere hersteld. Leidekkersbedrijf Hegeraat heeft de Penrhyn natuurleien verwerkt in een County sortering. Deze leien hebben een garantie van 100 jaar. Het dak kan er dus weer voor minimaal 100 jaar tegen!

In 1880 werd het Kronenburgerpark gebouwd. Vlak daarna, in 1887, werd het huis aan de Parkstraat 94-96-98-100 gebouwd. Het huis was in eerste instantie een riant woonhuis met een voorgevel van 19 meter hoog. De bouw van het weinig bescheiden optrekje deed veel stof opwaaien, omdat eigenlijk was afgesproken de huizen rondom het park onopvallend te houden. Dit was zo afgesproken zodat de toren in het Kronenburgerpark alle aandacht zou krijgen.

Het huis werd niet bijzonder lang bewoond want in 1914 werd het huis gebruikt door de Wereldlijke Derde Orde van de Heilige Franciscus, een kloosterorde. In 1933 vertrokken ook die uit het imposante huis en werd het pand het kantoor en toonzaal van de Nijmeegse baksteen fabrikant N.V. Metselsteen.

Tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog werd het pand ingericht als noodkerk, die voor een gedeelte de kerkruimten moest vervangen die bij het bombardement op de stad waren verwoest.

Later heeft het Belgisch consulaat het gebouw een tijd betrokken. Toen die er uit gingen werden de bovenste ruimtes verhuurd. Ook werd het huis een tijd gebruikt als horecagelegenheid. Onder meer discotheken De Revolutie, Lord Nelson en België waren gehuisvest in dit pand.

Na een lang voortraject is het pand in zijn oude glorie herstelt en is het voormalig Belgisch Consulaat aan Parkweg 96-100 en de achtergelegen voormalige Stadsdrukkerij aan de Pijkestraat 27 grondig gerenoveerd en herontwikkeld.

In dit project heeft Leidekkersbedrijf Hegeraat deelgenomen en een fantastisch dak mogen maken, voorzien van natuurleien Penrhyn Capital County, zink- en loodwerk. Het dak is weer voorzien van mooi zinken afdekkappen in felswerk uitgevoerd en hoge kwaliteit natuurleien in de mooie kleur paars.

Het prachtige gerestaureerde pand is weer klaar voor een geweldige toekomst op een meer dan mooie plek in de stad Nijmegen.

Penrhyn natuurleien

Penrhyn is een paarse, van donkerpaars-grijs tot roodachtige, lei afkomstig uit de Welsh Slate groeve in Engeland. De leisteen leent zich perfect voor dakbedekking en gevelbekleding.
Verkrijgbaar in een drietal diktes: Capital, County en Celtic.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Gelderland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Penrhyn

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×